top of page
Ara

Ortak Paydalar/Büyük Kazanımlar

Güncelleme tarihi: 31 Oca 2023

EBRU KAİN


Düşünceler, fikirler, yaşam tarzları, inançlar ve birçok konuda her insan ayrı bir fıtrat, ayrı bir dünya.

Farklılıklar zenginliktir.

Tüm farklılıklar içerisinde iyilik, sevgi, yaşanılabilir bir dünya adına ortak paydalarda buluşulması en önemli husustur.

Nasıl yaşarsak yaşayalım, hangi fikir dünyasında yer alırsak yer alalım temel noktalarda ve tüm olması gereken durumlarda ortak kararlar alıp, paydalarımızı insanlık adına eşdeğer kılmalıyız.

Tarihten bugüne olagelmiş tüm başarılı hikayelerde ortak paydalarda buluşanlar muvaffak olmuşlardır.

Bazen elde edilen sonuçlar kısa vadede kazanım gibi gözükmese de, uzun vadede ne kadar kalıcı ve sağlıklı sonuçlar doğurduğuna çokça örneklerle şahit olmuşuzdur.

Hırslarımızı ve egolarımızı bir kenara bırakıp çalışma ağındaki kişilerle ortak kararlar almamız, gelecek nesillerimize de büyük örnek teşkil edip minimum hatalarla başarıya ve daha ileriye yürümelerine vesile olmaktadır.

Şahsi menfaatler ön planda tutulup hiç kimsenin kanaati ve fikri düşüncesine önem verilmezse tahmin edilemez boyutlarda tehlikelere yol açar. Onarımı ve tedavisi de mümkün olamayabilir.

Çoğu kez en ufak kayba dahi tahammülü, sabrı olmayan insanoğlunun; salim düşüncelerle ve geleceğe dair tüm sorumluluklar çerçevesinde hareket etmesi, her pozitif adımla kazanıma dönüştüreceklerini kayba terk etmemesi gerekir.

Bu düşünce tarzını benimseyen toplumlar, gerek iş gerek aile ve sosyal ilişkilerinde kişisel menfaatlerinden ziyade toplumsal kazanımlara değer verdikleri için ortak paydada buluşmaları onlara birçok mecrada kazanım olarak geri dönmektedir.

“Akıl akıldan üstündür” atasözü çok veciz bir sözdür.

Bazen girift ve kritik durumlarda o konunun uzmanı olan kişinin tıkandığı ama aynı alanda belki mevcut ekibindeki kişi veya kişilerin kanaatleri, fikirleri küçük veya büyük yanlışlara girilmesini önlemekte ve kazanımlara ulaştırmaktadır.

Herhangi bir yapıda veya sistemde herkes aynı yeteneğe ve kabiliyete haiz olamaz. Ancak ve ancak ortak paydalar tüm tarafları eşit kazanıma ulaştırır.

Öyleyse ortak paydalar; büyük kazanımlar, insanlık ve insan kalbidir. Aslolan insanların kalbinde yer edinebilmektir. Ortak değer ve idealler etrafında bütünleşen insanlık ortak payda çerçevesinde her zaman kazanan taraf olacaktır.

Ortak paydalar; ortak başarılar ve ortak kazanımlar demektir.


Comments


bottom of page