top of page
Ara

Kain'den Azerbaycan'a ziyaret




Kain Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Kain, iş dünyasının önde gelen isimleri ve sivil toplum destekçileriyle birlikte Azerbaycan'a ziyaret gerçekleştirdi.


Toplumsal fayda amaçlı çalışmalara da imza atan Kain Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Kain ile iş dünyasının önde gelen isimleri ve sivil toplum destekçileriyle birlikte Azerbaycan ziyaretinde bulundu. Türkiye'de otizmli çocuklardan şehit ailelerine kadar pek çok kesime yönelik iyileştireme projeleri üstlendiklerini belirten Kain, "Türkiye'deki tecrübelerimizden birçok problemin sosyal projelerle önlenebileceğini biliyoruz. Tecrübelerimizi paylaşmak açısından bu ziyaretimiz çok önemli" dedi.


Gayrimenkul başta olmak üzere tekstil ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Kain Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Kain, topluma faydalı odaklı çalışmalarda da oldukça aktif.


Geçtiğimiz günlerde de kardeş ülke Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gerçekleştirilen bir ziyarette iş dünyasını temsil etti. "Türkiye ve Azerbaycan ilişkileri eşi-benzeri olmayan ilişkilerdir. Biz bu ilişkilerin daha da kuvvetlenmesini sadece iki ülke için değil Türk Devletler Birliği üyesi olan tüm ülkeler için önemli olduğu düşüncesindeyiz" diye konuştu.


Kain, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileri olarak Azerbaycan ziyaretlerinde esas amaçlarının Karabağ Zaferi'nden sonra imzalanan Şuşa Beyannamesi'nin harfiyen yerine getirilmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.


İş dünyası ve sivil toplum bir arada


Bir milletin mensupları olarak Türk coğrafyasını geliştirmeni herkesin görev olarak düşünmesi gerektiğini vurgulayan Kain, şunları anlattı:

"Hükumetlerin, devletlerin ilişkilerinin temelinde halkın birlik ve beraberlik çabaları olmaza, stratejik hedeflerimize ulaşmakta zorlanabiliriz. Azerbaycan'a iş dünyasını, sivil toplum kuruluşlarını temsil eden heyet olarak geldik. Azerbaycan'daki şehit, gazi ailelerini, aynı zamanda otizmli, daum sendromlu çocukları Türkiye'deki şehit ailelerinden, aynı sendromu taşıyan çocuklarımızdan ayırmıyoruz. Türkiye'deki tecrübelerimizden birçok problemin sosyal projelerle önlenebileceğini biliyoruz. Tecrübelerimizi paylaşmak açısından da bu ziyaretimiz çok önemli."


Comments


bottom of page