top of page
Ara

İLETİŞİM ASRINDA İLETİŞİMSİZLİK

Güncelleme tarihi: 31 Oca 2023

EBRU KAİN


İletişim; önem ve içerik anlamında başlı başına bir kitap, hatta ansiklopedik eser konusu.

Esasında iletişim demek sonuç demektir.

İnsanın sonuca ulaşması için diyalog kurması temel başlangıçtır. Bu da öncelik olarak iletişimle başlar.

İlişkilerin çalışma ağlarının ilk adımı birbirini anlamakla başlar ve bu iletişimin merkezidir.

Günümüz dünyasında teknoloji o kadar çok gelişti ki ihtiyaçlar, kullanılan argümanlar ve hedefler bu eksende seyir almakta.

İletişimin tüm yapı taşlarını bilmek, iyi değerlendirmek, sistemler içerisine iyi entegre etmek nihai aşamada sürpriz olmayan bir konuma ulaştırır insanı.

Her on yılda bir, Türkiye'de ve tüm dünya coğrafyasında ihtiyaçlar, şartlar, gereksinimler ve araç-gereçler farklılık göstermekte.

Bu durumu bilerek oyunu kuralına göre oynamak şart.

Gelişmelerden ve üretkenlikten geride kalındığı takdirde sonuç hiç de iç açıcı olmaz ne yazık ki.

İletişimin avantajları ve dezavantajları ile ilgili değerlemeler yaptığımızda, her hususta karşılaştığımız gibi dezavantajlar olmakta fakat avantajları üst üste koyduğumuzda ne kadar büyük önem arz ettiğini ve dünyanın geldiğimiz bu konjektör yapısında hayati bir anlama ulaştığı gerçeğini ve gerekli olduğunu analiz etmekteyiz.

Hedefe giden yollar çokluk göstermekle birlikte aslında sonucun en kestirme hali ve sağlıklı açısını gözlemlemek pek de zor değil bizim açımızdan.

İnsan dediğimiz olgu iletişimi çok iyi kullanır ve işlevsel halde tutabilirse, işin en zor ve en önemli kısmını halletmiş olur.

Sonrasındaki kaldırım taşlarını örmek, yapıyı zirveye ulaştırmak, hızlı ve kaliteli iş çıkarmak kişiyi heyecana, mutluluğa ve nihai hedeflere taşır.

Gelin iletişim asrında en zor olan iletişimsizlikle vakit kaybetmeden, enerjiyi boşa tüketmeden, iletişimin tüm araçlarını en iyi şekilde kullanarak gelecek ufuklara yelken açalım.

Çocuklara, gençliğe ve geleceğe bu temelde altyapı oluşturabilirsek en büyük zenginliğe ve en doğru kazanıma ulaşmış oluruz.

İletişimde iletişimsiz kalmayanlardan olmak temennisiyle...

Sağlık ve mutlulukla kalın…

S.M. Mali Müşavir EBRU KAİN






Comments


bottom of page