top of page
Ara

HOLLYWOOD RÜYASI...!

Güncelleme tarihi: 31 Oca 2023

EBRU KAİN


Hollywood Film Endüstrisi... Amerikan Rüyası!

Bu yazımda günümüzde de etkisi hala devam eden ve yeni çıkan filmlerle de süregelen Hollywood filmlerinin Amerika dış politikasına olan etkisinden bahsetmek istiyorum.


Hollywood filmleri; müzikler, kostümler, gizemli semboller, söylemler yoluyla Amerika'nın kitle kültürünü, inançlarını, özgürlük, demokrasi, saydamlık ve refah düzeyi daha yüksek bir topluma ulaşmak gibi siyasi, sosyal ve ekonomik değerlerini dünyaya empoze etmektedir.


Böylece Hollywood filmleri, savaş ekonomisinin yayılması, zorba rejimler, evrensel terör, iklimsel krizler gibi tüm dünyayı ilgilendiren sorunlarla mücadelede, Amerika'nın evrensel bir role sahip olduğunu belirleyerek, bu ülkenin dış politikasında esasen barışı ve insan haklarını sürekli bir biçimde kolladığını ve tüm dünyada kendi ulusal çıkarlarına endeksli, riyâkar, umursamaz bir şekilde hareket etmediğini diğer ülke insanlarına dayatmaktadır.


Buna bağlı olarak Hollywood filmleri, dünyanın Amerika’nın dış politika amaçlarına uygun bir biçimde tasarlanmasında ve ABD’nin tek yanlı dış politika davranışlarının, enternasyonel toplumun çıkarlarının kollanması hasebiyle yapıldığı konusunda milletlerarası toplumların inandırılmasında mühim bir rol oynamaktadır.


Bir başka söylemle; Hollywood filmleri, Amerika’nın daha rahat bir şekilde aksiyonda bulunabileceği enternasyonel siyasi ortamın oluşturulmasında ve ABD’nin dış politikasında oldukça büyük bir etki yaratmaktadır.


Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?


EBRU KAİN




Comentários


bottom of page