top of page
Ara

HAYATIN RENGİ; KIRMIZI

Güncelleme tarihi: 31 Oca 2023

EBRU KAİN


İnsanın rengi vardır, bu rengi coğrafya yapar, kimse farkına varmaz.

Bozkırda yaşayan sarıyı, ormanda yaşayan yeşili, denizde yaşayan maviyi sever.

Hayatın rengi ise kırmızıdır, kırmızıda vahşet ve hayat aynı anda yaşar. (“Sibirya’dan Anadolu’ya Taştaki Türkler” kitabının yazarı Servet Somuncuoğlu’nun sözleri eşliğinde kırmızılı fotoğrafım...)


“……..İnsanlık tarihi nerde ve nasıl başladı? Bu soru bilincin ve bilginin oluşmaya başladığı zamanlardan beri hep gündemde oldu, olmaya da devam edecektir. Ben kendi sorumun cevabını 2005 yılında Kırgızistan’da, Tanrı Dağlarının kollarından Aladağlar üzerinde, deniz seviyesinden dört bin metre yükseklikte Saymalıtaş’ta buldum. Orada Ata ruhlarımın binlerce yıl önceden bize bıraktığı sesleri duydum, onlar; “Tarih benimle başlar!!!” diyordu. Bu sesi paylaşmak adınadır sözlerim, Onlar “TÜRK” tarihini ve TÜRK’ün adını binlerce yıl önce taşlara kazıdılar ve kıyamete kadar bunu silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir…” (“Sibirya’dan Anadolu’ya Taştaki Türkler” kitabının yazarı Servet Somuncuoğlu'nun sözleri.)


‘’Sibirya’dan Anadolu’ya Taştaki Türkler’’ Türk tarihinin en önemli belgeleri olan kaya yazıtlarının karşılaştırmalı olarak bir arada ele alındığı bir eser olma özelliği ile tarihçiler, arkeologlar ve araştırmacılar için bulunmaz bir kaynak.


Orta Asya’yı bilmeyen Anadolu’yu anlayamaz… Tarihin tek DNA’sı mezar taşlarıdır. Biz sanılanın aksine bu topraklarda aslında çok eski kadim bir uygarlığız...


EBRU KAİN



Commentaires


bottom of page