top of page
Ara

FİKRİN KUTSİYETİ

Güncelleme tarihi: 31 Oca 2023

EBRU KAİN


Fikir; diğer anlamlarıyla düşünce, tasavvur etme, hayal gücündeki en derin noktalara ulaşma.

Bu o kadar kutsaldır ki, yılların, emeğin ve yaşanmışlıkların meyveleridir aslında.

Fikrin Kutsiyeti, derinliklerinde saklıdır.

Öyle anlar vardır ki fikrler hayat bile kurtarabilir.

Devletleri, firmaları, yapıları, kurumları, aileleri, şahısları zirvelere de diplere de taşıyan fikrin derinliği, fikrin içeriği ve fikrin kutsiyeti'dir.

Fikirler, düşünceler kendiliğinden var olan, temeli olmayan unsurlar değildir.

Altyapısı, geçmişi, değerleri, yaşanmışlıkları olan, artıları ve eksileriyle hayat tecrübelerinin ileriki dönemlere matuf öngörülen değerlemeleridir.

Fikrin kutsiyeti hususu hem bulunulan dönemi hem de geleceği en iyi şekilde kurgulamak, planlamak, değerlendirmek, başarılar elde etmek, en az hatayla süreçleri tamamlamak açısından çok önemlidir.

Birlikte hareket edilen noktalarda; farklı zihinlerden, değişik fikirlerin, değişik öngörülerin bir araya gelmesiyle oluşan çalışma ağları, öngörülen tüm güzel noktalara ulaşmak adına, zaman kaybına uğramadan başarı elde etmek anlamına da gelir.

Fikrin kutsiyeti o kadar önemlidir ki; öncesinde hiçbir değeri olmayan, hiçbir etkisi olmayan, sıfırdan üretilen markaların, ürünlerin, yapı taşlarının ileriki dönemlerde en iyi noktalarda yerini almasını sağlamaktadır.

Dünya ölçeğinde bu hususla ilgili çokça örnek verilebilir.

Bugünün dünyasında sosyal medya ağları, değişik platformlar, fikirlerle başarıya ulaşmışlardır.

Fikirler, düşünceler, öngörüler, değerlemeler, atılan tüm adımlarda, alınan tüm mesafelerde işlerin, başarıların yapı taşlarıdır.

İnsan; yetersiz kaldığı anlarda, fikrin derinliğine inandığı, öngörüsünü, ileriye matuf düşüncelerinin engin ufuklar ölçeğinde olduğuna inandığı kişilerin sözlerine, ifadelerine, uyarılarına, tekliflerine, tavsiyelerine riayet ettiğinde, mutlak manada her alanda, her aşamada zirveye ulaşmış olur.

Hiçbir zaman yapılanı, olanı yapmamak gerekir.

Yeni şeyler, farklı fikirler, yeni projeler, değişik platformlar oluşturulmalı. Burda da temel nokta, en derininde yatan unsur olan fikrin kutsiyeti baz alınmalı ve bu konuda da en ufak taviz verilmemelidir.

Hiçbir insan başka bir kişinin ya da kurumun kutsal olan fikrini çalmamalı, izinsiz kullanmamalı ve değersiz hale de asla getirmemelidir.

Çünkü başarılar kolay kazanılmamakta, gelinen noktalara basitçe ulaşılamamaktadır.

Emek hırsızlığı, fikir hırsızlığı, hırsızlığın ve çalmanın en büyüğüdür.

Fikirlere saygı duymalı, değerler üstün tutulmalı, fikrin kutsiyeti hayatın temelinde en önemli noktalardan biri olarak yerini her zaman almalıdır.

S.M. Mali Müşavir EBRU KAİN







Comments


bottom of page