top of page
Ara

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Güncelleme tarihi: 31 Oca 2023

EBRU KAİN


“Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.”

M. Kemal Atatürk

23 Nisan bizim için özel bir gün. 23 Nisan 1920 yılında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı egemenliğe ve egemenliğin yegâne temsilcisi çocuklara adanmıştır.

Bugün sadece bizim milletimizden değil tüm dünya çocuklarının günü kabul edilir.

Çocuklarımızın haklarını, eğitimini, yaşamlarını güzelleştirdikçe ülkemiz de güzelleşir. Bunun bilince olarak atacağımız her adım demokrasimizi ve milli değerlerimizi koruyacak yeni nesle açacağımız bir yoldur.

Bugün onlara öğrettiğimiz her duygu, her düşünce, her evrensel değer; yakın gelecekte bizleri bu dünyaya köklerimizle bağlayacak. Bugün onları ne kadar tertemiz ve uzak tutabilirsek kötülükten; gelecekte iyilik tohumları o kadar etrafımızı saracak.

Aslında Atatürk’ün şu sözleri, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın ardındaki fikri her şeyden güzel özetliyor:

“Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.”

Kısaca, çocuklarımızın ne kadar kıymetli olduğunu düşünme bayramı da diyebiliriz belki 23 Nisan için. Dünyada çocuklarına bir bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünya ile paylaşan ilk ülkedir, Türkiye.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!


EBRU KAİN







Comments


bottom of page